Fortfarande snö och kyla

Ny dag, nya möjligheter och en otrolig längtan till vår och värme. Tittar ut genom fönstret och konstaterar att det ligger ett par dm snö på backen. Det kommer ta tid att smälta så att plantera något ligger långt fram i tiden. Jag har ett svagt minne av att vi hittade krokusar i gräsmattan förra våren, får se om det stämde så småningom. Är ju en av de sakerna jag uppskattar med lökväxter, att de återkommer år efter år.

Jag tittade upp mot taket, eller rättare sagt hängrännan ovanför vår nybyggda trapp och konstaterade att så fort vädret tillåter utomhusarbete ska den bytas, det är en istapp på 40 cm som hänger ner. Som tur är på ett sådant ställe att det är extremt osannolikt att någon skulle få den på sig.

Den enda i hushållet som älskar vädret är hunden Nizmo, han plöjer genom snön som en jordfräs när han inte hoppar i snödrivan som en känguru. Mycket energi har han, inte konstigt med tanke på att han fortfarande är valp men mindre bra denna vecka,han är nämligen nykastrerad och ska ta det lite lugnt.

En reaktion till “Fortfarande snö och kyla

  1. Ja, nu längtar man verkligen efter vårsolen! Haha, känner igen det där med känguru-hund, min Disa kastar sig ner i drivorna med livet som insats och kommer upp lika snabbt igen med lycklig blick! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s