Mammas Clivia

När min mamma flyttade för drygt 1,5 år sedan ärvde jag två st Clivia av henne. Båda blommar den här tiden på året, strax innan våren kommer på riktigt, nästan som en påminnelse om att det snart är ljusare och varmare tider.

Mammas Clivia verkar trivas bra här, den andra plantan gav förra året ett flertal sidoskott som jag planterade om. Jag insåg att utrymmet i huset för växter tyvärr är begränsat nu har jag fyra plantor av denna sort, men åh vilken glädje de sprider de här sista vinterdagarna.

Jag har även fått en Clivia av svärfar som han ärvt av sin mamma. Den har stått i fönstret i dryga två år utan en enda blomma. Den står i samma fönster som den andra så det är inte placeringen som inte fungerar. Skulle vara så oerhört spännande att få den att blomma, jag har ju ingen aning om vilken färg den har ens en gång. Jag frågade men det var så många år sedan den blommade så ingen längre minns den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s