Hundsele

Vår hundvalp är inte en så liten kille längre. Han blir snart 7 månader och väger närmare 30kg. Han är perfekt i storlek enligt veterinären vilket givetvis gläder oss ägare.

Han har dock några små egenheter som gör promenaderna med honom ganska knepiga. Från början hade vi ett vanligt koppel på ca 1 m åt honom men det visade sig snabbt att det skulle bli ohållbart i längden. Han drog ut oss i snödrivorna och var så enormt nyfiken på alla lukter en promenadväg kunde erbjuda, och när han hade bråttom ut drog han nästan omkull oss ut för trappen.

Vi köpte in ett flexi-koppel åt honom så vi åtminstone skulle ha en chans att klättra efter honom på snövallarna. Det har fungerat förvånansvärt bra. Som den valp han är så är det svårt att ‘gå fot’, det finns så enormt mycket som kan fånga uppmärksamheten, men nödvändigt att ibland hålla kopplet kort då det är en liten bit bilväg att gå fram till cykel/gångbanan.

En sele av billigare modell är inköpt. Det fanns flera anledningar till att vi inte tittade på de dyra till en början, framförallt ville vi testa hur det fungerar att gå i sele, kommer han dra mer när belastningen blir jämn t ex? Kanske blir det ingen skillnad i rycken och hoppen utan de måste tas tag i på annat sätt? Ett antal frågetecken fanns således.

Nåväl, efter att ha dragit omkull hundvakten häromdagen kände vi att något måste göras, så nu var det dags! Selen kom fram och sattes på. Till selen hör ett kort koppel och mim första oro var att jag skulle bli omkulldragen utför trappen då han hela vintern har kunnat springa ner för att snabbt kunna kissa och inte behövt stå vid dörren och vänta på den långsamma människan(som ska få på sig kläder som nästan motsvarar en arktisk expedition känns det som). Det gick utmärkt att vänta på trappen och det gick också bra att hålla sig tills han kommit ner, i min värld ett säkert tecken på att lilleman börjar bli stor.

Eftet att sedan ha gått en lång promenad konstaterade jag att Nizmo verkligen uppskattar selen och nu tänkte jag börja leta efter den perfekta modellen för just min hund.

Annonser

En reaktion till “Hundsele

  1. Jaha du, tänk dig vad skönt det är med våra katter. De promenerar med oss – UTAN koppel och sele. Det du? Nåja, för att dämpa skrytet litet grand, ibland, speciellt när fåglarna är som mest aktiva i buskarna så måste vi ändå sätta på dem koppel. Det är alltså på våren det behövs. Så där är vi i samma sits, men å andra sidan är vi ju starkare än katterna, hehe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s