Kattsand

Det bor fyra katter i mitt hus, som alla kattägare vet så är det katten som bor där och låter människorna ordna med mat och annat åt dem. Mina fyra små raringar består av en korthårig hane som använder lådan(vid rengöring kan han behöva passas då låda är låda, med eller utan sand!) Vi har en långhårig hona som använder nästan vilken sand som helst och här är det jag som matte som önskar något som inte fastnar i pälsen. Vi har en herre som går på vilken låda som helst, att sedan matte protesterade och påpekade att jättelådan i trädgården faktiskt var ett potatisland spelar honom ingen större roll, det viktiga är att det går att gräva mycket och länge innan han behöver sätta sig.

Men så har vi våran fröken, hon har en mycket känslig nos tycks det för är det fel sand i lådan eller det luktar det minsta illa vägrar hon göra ifrån sig på rätt plats. Vi har letat och till sist efter många försök hittat en sand damen godtar även om någon av de andra hunnit före på lådan, sånt händer ju även om vi tömmer lådorna flera gånger om dagen.

Egentligen skulle jag vilja använda t ex pellets eller annan återvunnen/återvinningsbar produkt men för att katterna ska godkänna det måste det kännas som sand och ta bort lukt lika effektivt. Ännu har jag inte hittat en sån men tips mottages gärna😊

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s