Köpa fröer

Kanske är du som jag och gillar odling, och kanske är även du en sådan som gärna tar ett skott eller två om du besöker någon med en intressant växt/blomma du själv inte har?

Jag tittar gärna på fröer för att hitta nya, roligare sorter än de jag redan har. Jag var på semester utomland häromveckan och gick in i en trädgårdsbutik. Som vanligt fastnade mina ögon på hyllan med fröer, denna gång konstaterade jag dock att det mesta jag såg antingen var sådant jag redan hade(t ex tomat och chilifrön)eller sådant som jag i dagsläget inte kan odla(vårt växthus är fortfarande på planeringsstadiet)

Det är viktigt att tänka på att det finns en hel del regler kring fröer och växter när det gäller transport över gränsen till Sverige, mer om det kan du läsa här. Tänk också på att det är hårdare regler sedan dec 2019 så det som var ok bara för några månader sedan kanske inte är det nu.

Mitt besök i affären slutade med att jag konstaterade att jag nog har tillräckligt med fröer för odlingssäsongen 2020. Eftersom ett av mina mål är att ta tillvara på de plantor som klarar sig bra och på så sätt ha en egen fröbank, anpassad för just min trädgård, så får vi se om förråden behöver fyllas på till nästa år. Jag tar gärna emot tips på bra butiker, helst svenska så jag slipper alla eventuella problem med tull och sundhetscertifikat. Vem vet, det kanske dyker upp några underbara sorter jag gärna vill försöka plantera?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.