Vårstädning

Går det att göra i januari? Jamen, det tycker jag att det gör! Vårstädning för mig så här tidigt på året innebär att jag putsar av och torkar ur fönsterbänkar, går igenom alla blommor och kontrollerar vilka som behöver planteras om i större kruka. Jag funderar på om blommorna kan vara kvar i samma kruka med lite ny jord bara eller om plantan kanske behöver delas upp i två.

Jag går också igenom vilka krukor jag har, behöver jag kanske köpa några nya? Med tanke på att mina katter några gånger per år har sönder någon kruka brukar jag behöva komplettera, dock tittar jag ofta på hösten i fyndhörnan och kan då få en eller ett par nya krukor billigt. Jag försöker att få till någon form av tema i varje rum/fönster så att krukorna passar ihop med varandra.

I januari är det också ganska naturligt att plocka bort allt som har med jul att göra vilket även innebär gardinbyte så då hittas jag ändå klättrande i fönstren vilket gör att blommorna behöver flyttas på i alla fall.

Jag tycker också det är mysigt att byta bordsduk och servetter från de julaktiga, i år med stora tomtar på, till något mer vintrigt. Jag hittade några med ugglor och snöflingor på så de passar bra tycker jag.

Vårkänsla i januari

Sist men kanske viktigaste av allt för mig så förbereder jag platsen där jag ska ha mina fröer och småplantor. Jag försöker varje år att begränsa min plantering till den mängd yta jag faktiskt har att ställa plantorna på, oftast misslyckas jag och det brukar sluta med att det står halvstora plantor på alla mer eller mindre lediga ytor med ljus, halva köksbordet med mindre krukor är vanligt strax innan det går att plantera ut de härliga växterna i trädgården!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.