Kallt ute, men tråkigt inne

Såhär års är det som bekant ganska kyligt ute. Våra katter är inte förtjusta i kylan utan brukar som regel vara mestadels inne när temperaturen kliver under nollan. De går på sin höjd ut och tar ett varv runt huset för att sedan gå in igen.

Avtryck i frosten på trappen

Problemet är att efter att ha varit inne några dagar börjar katterna bli uttråkade. Kattleksaker är inte ett bra alternativ av två skäl, dels tycker katterna att de är ointressanta och dels verkar vår hund tycka de är fantastiska(att tugga sönder)

Uttråkade börjar katterna busa med varandra, vilket är helt ok, att det åker en och annan blomma i golvet det är något jag räknar med som kattägare. Vi har heller ingenting framme på bord eller byrå som jag är väldigt rädd om för som sagt, det mesta brukar kunna få en flygtur mot golvet då och då. Att sticka kan också vara lite besvärligt då plötsligt nystanet far iväg genom rummet, under bord, runt stolsben osv. Att försöka få katten att släppa samtidigt som jag försöker rädda själva stickningen kan vara en spännande upplevelse

I år har vi inte haft det så kallt vilket har gett katterna möjlighet att vara ute en hel del, vi ser hur de springer och busar i trädgården istället vilket ger ett större lugn inne.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.