Dag 10, Orchestrate

Melodifestivalen är en tävling jag tittar på år efter år, oftast blir jag inte särdeles imponerad av framförandena. Några är riktigt bra och det kan bjudas på både show och en hel del glitter. Min favorit har en tendens att inte vinna. Det säger kanske mer om mig och min musiksmak i förhållande till resten av det svenska folket än det säger om hur bra låtarna egentligen är, det låter jag vara osagt. Det var nu ganska många år sedan det fanns en orkester som spelade musiken, numer är musiken inspelad vilket jag tycker gör att det tappats en stor del av känslan för just själva musiken. Jag tittar på programmet för att få uppleva en show, men att se artister uppträda med orkester skapar en helt annan dynamik. Jag tänker mig att det blir lite som en operaföreställning men med inspelad musik, bara det i sig en nästan otänkbar tanke, det skulle förta en stor del av känslan i upplevelsen och då finns ändå teaterdelen av föreställningen kvar.

Fick jag välja så skulle musik som regel framföras av duktiga artister, både de som sjunger och de som spelar. Så enormt mycket går förlorat i det inspelade, tycker jag, så jag nästan kan stänga av tv:n och därför förväntar jag mig att bli så mycket mer imponerad antingen av showen att jag nästan tappar bort själva lyssnandet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.