Kattlucka

Vi har tidigare haft kattlucka, dock är en av katterna något för stor för luckan så i början av vintern fastnade luckan och frös sönder.

Vi hade kunnat börja med bantning av katten men när vi tittade närmare konstaterade vi att katten ifråga var aningen för hög för den lilla luckan vi satt upp. Lilla och lilla förresten, den var 20 cm gånger 20 cm. Bredden var inga problem för någon av katterna men höjden borde vara några cm till.

Ingen av oss tvåbenta kände för att ställa sig i minusgrader och såga ett större hål i väggen så en annan lucka införskaffades som inte har en hård plastlucka, och det öppna hålet i väggen stängdes igen med isolering för vintern. En gipsskiva skruvades fast på insidan i ett försök att hålla värmen inne och kylan ute. Resultatet har blivit att det är lite smådragigt bredvid luckan men jämfört med när det var ett öppet hål rakt ut är vi ändå ganska nöjda.

Nöjda däremot är inte katterna som vant sig vid att gå in och ut som det passar dem vilket gör att de förväntar sig att dörren ska öppnas åt dem, helst strax innan de vill gå ut och vi ska magiskt veta när de vill in igen. Då vi är lite dåliga på det kan det vid vilket givet tillfälle som helst på dygnet stå en katt utanför dörren som ger upp ett illvrål när hen konstaterar att dörren är stängd.

När det gäller den nya luckan hoppas jag verkligen att den blir så bra som vi hoppas, är det så kommer vi inte bara slippa öppna dörren utan risken för kattsvansar att fastna blir betydligt mindre.

Att samlas i grupp och gå tillsammans är en annan sak katterna ogärna gör, en och en går de ut och precis när jag stängt dörren och är på väg mot köket för att fortsätta dricka mitt kaffe får jag ofta vända för att öppna dörren. Det är ingen underdrift att säga att jag längtar till sommaren men de flesta gör nog det av helt andra orsaker än jag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.