Blåbär&rabarberpaj

Redan nu börjar nätterna här i södra Dalarna bli kalla så jag ville passa på att se vad som fortfarande fanns i trädgården. Jag hittade lite rabarber och kände att de ville jag använda till något. Tyvärr hade jag alldeles för lite för att fylla en normalstor paj, möjligen hade det räckt till en minivariant för en person.

Den färdiga pajen som åts med vaniljsås

Jag funderade lite och tog mig sen ut på en tur i skogen för att se om det fanns blåbär kvar och det gjorde det så vi plockade med oss lagom mycket för att fylla upp pajformen.

Kombinationen rabarber/blåbär blev helt ok. Jag var orolig att det skulle bli en väldigt syrlig paj men det blev precis lagom. En ren blåbärspaj kan jag tycka är för söt och normalt brukar jag ha hallon men jag tyckte det blev nästan lika gott med rabarber, kanske berodde det på att mängden rabarber var så liten i förhållande till blåbären?

De nerskurna rabarberbitarna
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.