Maträtt, dag 5

Idag är det söndag, jag är ledig och skulle kunna lägga massor med tid på att laga till något extra gott. Istället har jag startat med storstädning av sovrummet vilket gjorde att jag ville ha en snabb och lättlagad lunch.

I frysen hittade jag igår en bit kött, fläskytterfile stod det på förpackningen vilket är detsamma som benfri fläskkotlett har jag förstått. Till köttet stekte jag lite grönsaker och gjorde en enkel sås, med en skvätt(ca 1 msk)grädde i för smakens skull.

Fläskytterfile med grönsaker och gräddsås

Jag lagade tillräckligt med mat för att få en matlåda till imorgon. Att ha en låda färdig mat i kylen att bara värma känns nästan som en present till mig själv. Jag är inte så förtjust i frysta färdigrätter, mest för att jag tycker alla smakar lika och ska jag ändå ha i en massa kryddor kan jag lika gärna laga maten från grunden.

Jag är nöjd med det stora utbudet av frysta grönsaker vi har, även i vår lilla lokala butik. Säsongen för grönsaker är kort och många av de färska produkterna håller dåligt, kanske för att de färdats långt innan de hamnar i min grönsaksdisk, och dessutom är de ofta dyra. Jag har en dröm om att odla mycket av det jag äter men en hel del annat har tagit min tid så mitt stora växthus kommer inte bli av i år heller. Förhoppningsvis blir det ett mindre växthus fixat vilket kommer ge en del egenodlade tomater kanske?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.